Убиецът на Джон Ленън остава зад решетките

Получи осми отказ за условно предсрочно освобождаване

Марк Дейвид Чапман, убиецът на легендарния фронтмен на "Бийтълс" Джон Ленън, получи осми отказ за условно предсрочно освобождаване, предадоха Франс прес и ИТАР-ТАСС, цитирани от bTV.
Изслушването на 59-годишния Чапман се е състояло в сряда чрез видеовръзка с килията му в затвора в Олдън, щата Ню Йорк. Решението за отхвърляне на молбата е взето в петък от тричленна комисия.
"Молбата се отхвърля. След проучване комисията реши, че ако бъдете освободен сега, има вероятност отново да нарушите закона, както и че освобождаването Ви е несъвместимо с общественото благо", гласи обосновката.
Марк Дейвид Чапман застреля Джон Ленън на 8 декември 1980 г. пред дома му в Манхатън, Ню Йорк. През 1981 г. убиецът се призна за виновен и беше осъден на най-малко 20 години затвор с възможност за доживотна присъда. От 2000 г., Чапман има право да иска намаляването й. От тогава той е правил това осем пъти на всеки две години. Нова молба за условно предсрочно освобождаване
Чапман може да подаде през август 2016 г. Вдовицата на Джон Ленън, Йоко Оно, яростно се противопоставя на освобождаването на Марк Дейвид Чапман, припомня Франс прес.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен