Близо 100 000 души са посетили пясъчния фестивал в Бургас

Почти 100 000 души са посетили Фестивала на пясъчните фигури в Бургас през това лято. Тазгодишното издание има всички шансове да стане най-посещавания до момента. По първоначални данни платените посещения са над 60 000. Към тази цифра се прибавят децата до 7 годишна възраст, които влизат безплатно. Близо 3 хиляди души пък са присъствали на самото откриване и са посетили също безплатно феста. Така цифрата по последни данни гони 100 000 посещения.

Чуждите туристи показват също голям интерес. Фестът е бил посетен от американски групи, италиански, от поляци и чехи, от англичани, германци, скандинавци и от азиатски туристи.
Тази година фестивалът е й най-мащабен. Използвани са най-много пясък, самите фигури са по-големи и периметърът е разширен, съобщи радио Фокус. При хубаво време фестивалът ще е отворен до края на септември, а може и до началото на октомври. Организаторите от община Бургас вече мислят и за следващото издание на фестивала догодина. На самия фест има книга с пожелания и всеки посетител може да пише какво иска да види.