Жителите на Ветрен вдигат бунт заради нередовно сметоизвозване

Животът

31-08-2014, 11:11

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

През летните месеци миризмата в града е непоносима, оплакват се местните

Жителите на град Ветрен заплашват да блокират пътя до сметището на община Септември, заради нередовното сметоизвозване на битовите отпадъци, съобщава Радио Пловдив. Край преливащите контейнери са се образували локални сметища, които са предпоставки за зарази.

Проблемът със сметоизвозването е от половин година, но през летните месеци ситуацията е достигнала критичност, потвърди кметът на Варвара Радослав Лютаков. По график, контейнерите е трябвало да се извозват през ден, а сега се случва отадъците да престояват по месец. Миризмата в града става непоносима, а кметството не успява да се справи с проблема, тъй като средствата за нормалното сметоизвозване са съкратени от община Септември.

В отговор на това, жителите на най-малкия град в областта Ветрен са готови да блокират пътят на сметището, което е в тяхна територия. Проблем със сметоизвозването има и в Пазарджик. Протестни сигнали за изпратени до Регионалния здравен център от жителите на комплекс Марица. В района живеят роми, които колят животни и изхвърлят отпадъците им на не точно определени места.

Освен непоносимата миризма, районът, в който има две детски заведения и училище, е застрашен от зарази. Към момента няма отговор от здравното ведомство.