Уникална далавера! Вижте как Радо Крана прибра 40 бона от балони

Крими

31-08-2014, 11:41

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

През 2011 г. изгониха Казахстанчев заради схемите и той започна атаките срещу Бойко Борисов и ГЕРБ

Един от най-яростните привърженици на Кабинета „Орешарски” – Радослав Каратанчев се е облажил подобаващо, докато е бил председател на борда на директорите на несъществуващото вече търговско дружество „Академика 2000”, научи Bulgariautre.bg.
Крана си изпроси поста през януари 2010 г. след продължителни клетви във вярност на тогавашната власт и обещания, че ще работи за благото на спорта. За съжаление, реалността се оказа друга.
И без това закъсалото търговско дружество, започва да потъва още повече заради управлението на Казахстанчев в стил „всичко в моя джоб”. Дълговете се увеличават и стигат близо 2 млн. лв. Серия от съмнителни сделки пък пълнят сметката на Комуниста, какъвто е истинският прякор на Радо.
Най-хитрата от тях е реализирана чрез фактура за 40 000 лв. за пуснати във въздуха рекламни балони с хелий. За тази рекламна акция никой не е чувал, но естествено няма и как да се намерят отлетелите в атмосферата доказателства.
Безчинствата на Каратанчев принудиха през 2011 г. тогавашния министър на спорта Свилен Нейков да го уволни и да обедини търговските дружества „Академика 2000” и „Академика Спорт” в „Академика 2011”. Към момента на сливането хората от управляваната от Крана държавна фирма не са получавали заплати в продължение на 4 месеца.
Именно уволнението на Радо стана причина за последвалите му атаки срещу Бойко Борисов и ГЕРБ.
В актива на "Академика 2000" към онзи момент влизат "Зимният дворец", зала "Фестивална", стадион "Академик" и тенис комплексът "София".