В Алфатар подготвят най-големия шиш за Гинес

Дължината му е 120 метра

Един ентусиаст от Алфатар се готви да покори Книгата на Гинес на 5 септември, тази година. Той е Никола Колев и е съдържател на заведение в алфатарския квартал „Попово”,  пише paralel44.com.

На тази дата Колев и екипа му трябва да опекат най-големия свински шиш в света, който ще е дълъг 120 метра. На помощ на Николай Колев вече е сформирана 25-членна група също от ентусиасти, които почистват и подготвят старото летище на Алфатар за събитието, което със сигурност ще влезе във всички световни осведомителни агенции. Идеята на Николай Колев хрумна през миналата година и тогава той направи генерална тренировка, но с изпичането на 31-метров шиш.

Общо около 260 килограма месо и зеленчуци ще са необходими за направата на най-големия свински шиш в света, сподели преди време Николай Колев в „Шоуто на Слави“, където гостува, за да популяризира инициативата си. Според официалната статистика, в момента рекордът за най-голям шиш в света се държи от японец, който присъства в Гинес със 107-метрова вкусотия.

Специално за голямото събитие на 5 септември е подготвена и програма – от фолклорни състави до рок групи. Легендарният Димитър Туджаров-Шкумбата пък ще весели хората с оригиналните си вицове.

Предвижда се шоуто да започне на 5 септември в 9.00 часа и да продължи до полунощ, когато световният рекорд трябва да бъде официално обявен от представителите на Книгата на Гинес.