"Къпят" паметника на Съединението с 15 литра шампоан

Мисия Пловдив

01-09-2014, 10:14

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Все още не е известно какъв ще бъде ароматът, но ще е различен от миналогодишния

С близо 15 литра шампоан ще бъде изкъпан и тази година паметника на Съединението в Пловдив, ден преди празника. Това каза Иван Стоянов, шефът на ОП „Чистота”, предава Фокус. Все още не е известно какъв ще бъде ароматът на шампоана, но със сигурност ще бъде по-различен от миналогодишния, с мирис на горски цветя, каза Стоянов.

Традицията с миенето на паметника продължава вече осем години. Той се почиства основно с пароструйка. Въпреки миенето, остават белезите от заварки по паметника на Съединението, които бяха направени през 2009 година, когато монумента се беше напукал, добави той. И тази година ще бъде изчистено и пространството около паметника, при нужда ще бъдат боядисани или подменени и пейките в района на паметника. Вече са премахнати графитите по булевардите „6-ти септември” и „Цар Борис ІІІ Обединител”, каза Стоянов.

Акцията за изчистване на графитите продължава цяло лято. Сменени са както всички знамена, така и шестте големи флага 4,5 на 7 метра по входно-изходните артерии на Пловдив. По пътното платно е поставен и герба на града. Мисля, че с флаговете и с герба на Пловдив се получава една доста приятна картина когато се влиза в града, допълни Стоянов.