Пясъчният фест увеличи посещаемостта от 2013 година

Мисия Бургас

01-09-2014, 16:26

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започва втори Фестивал на солта в Бургас

100 хиляди видяха приказният град за два месеца

Бургаският Фестивал на пясъчните скулптури е посетен от 70 000 възрастни с купен билет и 30 000 деца, които се допускат безплатно до 31 август включително.

Той неизменно качва рейтинг с всяко следващо издание и привлича туристи от страната и чужбина. Припомняме, че първото издание през 2008 година беше посетено общо от 80 хиляди души. Всяка следваща година обаче посещаемостта му се увеличава.

Миналата година в края на октомври тя достигна 120 хиляди души. Това лято обаче тя най-вероятно ще надмине тази от 2013-а.
Това е едно от събитията, чрез които Община Бургас доказва, че с добри идеи и мъдро управление културата може не само да се самоиздържа, а и да носи финансови приходи за хазната на града.

През 2014 година се проведе най-мащабното досега издание на бургаския фест на пясъчните скулптури. Избраната тематика е „Приказки от пясък”.

Извайваяните са 65 персонажа в над двадесет композиции, които радват бургазлии и гости на града. Експозицията ще остане отворена за посетители до септември включително.