Несебър награди 60 - деца помагали цяло лято за празника на града

Туризъм

01-09-2014, 16:56

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Несебър става столица на меда в събота

Най-малкият доброволец е на 7 години

Местната власт в Несебър награди 60 деца, които доброволно и с голяма отдаденост са помагали в продължение на месец в организацията на мащабните тържества за празника на града - 15 август. За трите дни около Богородица стария град беше посетен от над 100 хиляди туристи. 

Децата получиха признание от кмета на Несебър - Николай Димитров и председателя на общинския съвет в морския град. 
Най-малкият участник в дейностите е на 7 години, а ангажиментите на групата са били изключително сериозни предвид големия обем от събития, съпътстващи празниците.
По време на сесия на Общински съвет Несебър, тържествено бяха връчени Сертификати на най-отличилите се сред младите доброволци.
"Гордост е, че сред младото поколение откриваме хора, готови да бъдат съпричастни към инициативи и прояви, без да търсят материална облага или възнаграждение. А на сравнително малкия по територия и население град има многобройни доброволчески инициативи, насърчавани от Община Несебър", каза кмета Николай Димитров.
Председателят на общинския съвет - Благой Филипов, изказа своята благодарност и признание към доброволците, за вложените труд и усилия от тяхна страна.
Община Несебър е подготвила за своите доброволци на 7 септември екскурзия до устието на р. Велека, където ги очаква приключенска игра с много изненади. Най-добрите деца от Несебър ще се забавляват по вода и суша като участват в търсене на карта и откриване на съкровище.