Да се спре купуването на гласове, призова премиерът областните управители

Мисия

01-09-2014, 19:54

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

На срещата присъства и губернаторът на Стара Загора Димитринка Петрунова

Основна задача при подготовката и провеждането на изборите на 5 октомври е поддръжката на добра координация между областните администрации, РИК-овете, общините и правоохранителните органи.

Това беше казано на работна среща на премиера Георги Близнашкис всички Областни управители на 28-те области от страната по повод подготовката за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври.

На нея присъства губернаторът на Стара Загора Димитринка Петрунова. Участваха и членовете на Централната избирателна комисия.
Областните управители отчетоха, че са съставени всички районни избирателни комисии, а за тяхната нормална работа са създадени необходимите условия.

Бяха обсъдени и техническите проблеми, срещащи се в различните райони. Администрацията на Министерски съвет пое ангажимент да помогне логистично на местно ниво, където не може да бъде намерено решение поради обективни причини.

„Нашата цел е да създадем нормални условия в страната за произвеждането на изборите, да се успокоят страстите след изминалата напрегна година", каза министър-председателят. Той апелира към областните управители да не проявяват пристрастия в работата си.

Проф. Близнашки ги призова да се срещат с всички политически сили, за да имат те равни изходни позиции. „Задачата ни е да постигнем онзи краен легитимен резултат, който ще бъде приет от обществото", подчерта министър-председателят.

Той обърна сериозно внимание на областните управители в посока на противодействието на купуването на гласове. „Не трябва да се правят никакви компромиси.
Огнищата на местно ниво са известни, контингентът - също. Установете добро сътрудничество с правоохранителните органи, за да се пресече това явление в зародиш", препоръча той.