ПловдивУтре: 2 септември

Мисия Пловдив

01-09-2014, 20:24

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Много събития в Пловдив утре!

Точно в 10 часа организаторите на Есенния салон на изкуствата в Пловдив ще дадат подробности за специалния концерт "Виртуози на цигулката". Тази година за събитието пристигат Кристоф Конц, солист на Виенската филхармония; професор Марио Хосен; децата-виртуози Александър и Мартин Зайранови и Жаклин Прайс, възпитаничка на НУМТИ, която специализира във Париж и Виена.

В 10 часа в Конферетната зала на ул. "Цар Калоян" № 8, ет.4 ще се проведе пресконференция по повод нови уникални археологически разкрития на терена на "Централ-Пловдив" до Тунела и Понеделник пазара. За откритията ще говори археологът на обекта Жени Такова.

Отново в 10 часа в 1 зала на Пловдивския апелативен съд ще се разгледат жалбите на Костадин Павлов и Надежда Минчева спрямо взетите им от Пловдивския окръжен съд мерки за неотклонение "Задържане под стража".

От 11 часа в пресклуба на БТА на ще бъде представен потенциалът на разделното събиране на отпадъци и опаковки в Пловдив.

В 12 часа в БТА има и среща със семейството, приятели и близки на 24-годишната Ивелина Иванова от Пловдив - студентка по журналистика, която страда от рак на лимфните възли. Въпреки проведените десетки химиотерапии, две лъчетерапии, трансплантация на стволови клетки в България, болестта не е овладяна. Семейството е взело заеми, но те не стигат за по-нататъшната битка за живот. Със средства, събрани от нейни близки и от благотворителна проява, Ивелина е заминала на лечение в град Навара, Испания. В момента болестта е в четвърти, последен стадий на развитие, развиват се метастази по костите. За да продължи лечението на Ива, са нужни спешно още около 60 000 евро, които са непосилни за семейството й.

И още.

В 18 часа е откриването на тематичната фото изложба "Фестивал на цветовете пристига в Пловдив!", която ще краси главната улица до 14-ти септември. Третото издание на Фестивал на цветовете ще се състои в Пловдив на 13-ти септември на Гребната база в града, игрище № 5.

Изложбата включва 20 от най-оригиналните снимки от фенове и професионални фотографи, присъствали на изданията в София и Бургас.

Галерия Възраждане пък кани на своя 19-ти рожден ден с изложба на големият Ставри Калинов.