Да помогнем на Ива да живее!

Животът

02-09-2014, 15:01

Снимка:

Бащата на Ивелина Илко Иванов, Миглена Трайкова, председател на фондация "Сан Марко"

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Семейството на младо момиче търси помощ за лечението й в чужбина

60 хил. евро са нужни, за да се овладее болестта

Нека помогнем на Ива са живее, призовават роднините и приятелите на 25-годишната Ивелина Иванова от Пловдив. От началото на 2011 година младата жена е с поставена диагноза рак на лимнфните възли. Провела е десетки химиотерапии, две лъчетерапии, автоложна и алогенна трансплантация на стволови клетки, но за съжаление без голям резултат.  В момента болестта е в четвърти - последен стадий, развиват се метастази по костите и Ива е с болки по цялото тяло.

Със средства, събрани от нейни близки и от благотворителни прояви, Ивелина е заминала на лечение в Университетската клиника "Навара", в Испания. Поставен й е апарат за вливане - венозен катетър, защото вените й са изхабени и не може вливките да се извършат чрез тях. За да продължи лечението на младото момиче, са нужни спешно още около 60 000 евро, които са непосилни за семейството й.

Миглена Трайкова от фондация "Сан Марко", която помага за набирането на средства за лечението на Ива, обясни, че в испанската болница ще направят операция 2 месеца след вливанията. Освен това имат практика, при внесени 20% от сумата, да се предложи план за разсрочено плащане, като така се гарантира самата манипулация.

Съвсем скоро братът на Ива, 23-годишният Милен Иванов, също ще замине в Испания, за да стане донор на стволови клетки. Милен и Ивелина са напълно съвместими и в имунотерапията, на която младата жена е подложена в момента, се крепи надеждата за овладяване на болестта.

Да помогнем на Ивелина като изпратим SMS с текст DMS IVELINA на номер 17 777 или преведем пари на дарителска й банкова сметка:
Титуляр: Ивелина Илкова Иванова
Банка: Райфайзен Банк
IBAN: BG81 RZBB 9155 1004 9240 46