Първото, родено на 6 септември, става Бебе на Пловдив

Мисия Пловдив

02-09-2014, 20:00

Снимка:

Списание "9 месеца"

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мадлен от Силистра е бебето на Варна

Новороденото ще бъде орисано и ще получи статуетка и подаръци

Уникална инициатива на списание "9 месеца" завладява Пловдив. Първото дете, родено на празника на града – 6-ти септември 2014, ще бъде избрано за "Бебе на града". Идеята е да се насочи общественото внимание към демографския проблем у нас, казаха от изданието.

Бебето ще бъде орисано и ще получи статуетка и подаръци в родилното отделение на болницата, в която ще проплаче първото новороденото.

Кампанията ще продължи съобразно празничната програмата на града на 6-ти септември, където ще бъде обявено кое е бебето. На центъра ще бъде разположена кутия за пожелания към най-малкия пловдивчанин. В нея жителите ще пускат надписаните картички, брандирани с "9 месеца" и лого на рекламодателите. Партньорите на кампанията ще изтеглят пожелания от кутията и ще наградят хората, които са ги написали.

Кампанията "Бебе на града" ще се провежда всяка година в още 9 областни града: София, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Благоевград и Велико Търново.

Сп. "9 месеца", първото специализирано издание за бременност и майчинство в България, наскоро отпразнува своята 18-годишнина. Нашата мисия е да помагаме на настоящи и бъдещи родители. Стремейки се да сме още по-близо до хората и да насърчаване раждаемостта в България, с оглед на демографската криза, стартираме тази специална инициатива, казват авторите.

Първото "Бебе на града" бе орисано на 15-ти август във Варна, когато бе и празникът на морската ни столица.