10 години затвор за рецидивиста Сали Чакъров

Крими

02-09-2014, 15:15

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

В залата Чакъров се държа арогантно и прояви неуважение към съда

Наказание 10 години лишаване от свобода при строг режим наложи Окръжен съд – Бургас на Сали Чакъров. Той бе признат за виновен в това, че  през октомври 2009 г. е отнел чужди движими вещи - мобилен телефон, лаптоп, чанта за него и сумата от 140 лв., всичко на обща стойност 1177 лв., от мъж, който срещнал преди това в магазина.

Чакъров употребил сила - нанесъл удари по лицето на пострадалия. Той паднал на земята и изтървал чантата с описаните вещи, които подсъдимият взел. Чакъров заплашил мъжа, че ще бъде намушкан с нож. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив.
Окръжен съд – Бургас го осъди да заплати на пострадалия сумата от 1177 лв., представляваща обезщетение за претърпени имуществени вреди от непозволено увреждане, ведно със законна лихва върху тази сума.
Делото мина по общия ред, с разпит на двама свидетели и вещите лица, изготвили две оценъчни експертизи. В съдебната зала подсъдимият се държа непристойно и прояви неуважение към съда.
Прокурорът пледира Чакъров да бъде признат за виновен и да му се наложи наказание при превес на утежняващите вината обстоятелства. Той  се обоснова с високата степен на обществена опасност на деянието, за което отговаря – той е упражнил насилие като е нанесъл удари в жизненоважни органи на тялото. Както и с високата обществена опасност на дееца, който е многократно осъждан за престъпления против собствеността и личността, включително три пъти за грабеж.
Чакъров не се призна за виновен и заяви, че не е извършил престъплението. Неговият защитник  оспори представените доказателства като противоречиви и поиска оправдателна присъда.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен