Кърджали: Над 600 работници болни! Инфекциозното пращи по шевовете

Животът

03-09-2014, 09:03

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От Черноморието ли дойде вирусът или от заразено месо, питат се засегнатите

"Не десетки работници, а всички вече сме заразени. С повръщане и разстройство сме, но само десетки минаха през болницата. Инфекциозното пращи по шевовете. Във фабриката дадоха лекарства на всички", разказват работници на "Теклас България", съобщава 24rodopi.com.

Все още не е ясен източника на заразата. Коментира се, че тя е докарана от кърджалийци, които са почивали на родното Черноморие, част от които дори са прекъснали ваканцията си заради стомашно-чревни инфекции. Други твърдят, че вирусът идва от водата на Кърджали, която беше негодна за пиете в продължение на 30 дни.

Цари паника, че заразата е причинена от консумация на месо от овце, които били болни от "син език", поясниха още работниците. Медици обаче поясниха, че заболяването "син език" няма отношение към човешкото здраве, консумацията на заразено месо не крие рискове. Паниката е излишна, вероятно заразата идва от Черноморието, смятат лекарите.

Ситуацията е тревожна от петък насам. Много са в болница, но повечето колеги идват на смяна болни. Носят си лекарствата, поясниха работници.

Над 1 000 души са ангажирани в производството на резервни каучукови и пластмасови части за автомобилната промишленост. Според работещите, общо около 600 човека са засегнати от вируса, пише 24rodopi.com.