Областният сваля билбордовете на Бареков

Мисия Пловдив

03-09-2014, 11:24

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Нарушават закона и Изборния кодекс

Областният управител Розалин Петков е разпоредил свалянето на билбордовете на "България без цензура" в участъка на магистрала Тракия, която попада в рамките на Пловдивска област. Това съобщи самия той пред Пловдив утре. Това е станало по разпореждане на Централната избирателна комисия с писмо, получено в Областната управа преди седмица.

"България без цензура е България без ДПС и ГЕРБ!", гласи текста на билбордовете, украсени щедро с лика на лидера на ББЦ. Според ЦИК билбордовете нарушават забраната в Изборния кодекс за поставяне на агитационни материали извън предизборната кампания, която за предсрочните парламентарни избори започва на 5 септември. 

Освен на магистралата обаче, из целия Пловдив има монтирани билбордове на ББЦ на възлови кръстовища, установи репортерска проверка. Шефката на 16-та РИК, Пловдив-град Деница Чингарова заяви, че ще вземат мерки за демонтиране на билбордовете, ако имат получени сигнали.

Засега обаче такива няма. С билбордове на Бареков е осеян целия Кършияка. Има разположени такива и в Кючук Париж, Центъра и из цял Пловдив. Юристите на общинската администрация заявиха, че за момента не са получавали писмо от ЦИК, за да предприемат съответните мерки за демонтажа на билбордовете. Закононарушението на партията на Бареков може да й струва от 3000 до 10 000 лв. глоба.