Да е жив и здрав чичо Чарли! Актьорът чукна 49

Всички го знаем като Чарли Шийн, макар че истинското му име е Карлос Ъруин Естевес

Звездата от "Двама мъже и половина" Чарли Шийн днес стана на 49 години. Той е син на актьора Мартин Шийн и е роден в Ню Йорк. Рожденото му име обаче е малко известно - Карлос Ъруин Естевес.

За широката публика най-емблематичната роля на Чарли Шийн е превъплъщението му в сериала "Двама мъже и половина". Интересното е, че Чичо Чарли Харпър, както се казва там, е съвсем същият като истинския Чарли Шийн. Богат и спокоен човек, той обича хубавите жени, уискито и наркотиците. Именно това става причина той да бъде отстранен от сериала в края на осмия сезон. Въпреки че сега Алън и Джейк са в компанията на Ащън Кътчър, "Двама мъже и половина" не е същият без присъствието на чичо Чарли.

Разбира се, актьор без пороци не е никакъв актьор. Поне така изглежда, ако съдим по биографиите на повечето холивудски знаменитости. Но затова пък още през 1984 г. Чарли Шийн участва във филма за виетнамската война "Взвод", който е отличен с награда "Оскар.

Съвсем скоро актьорът за пореден път привлече вниманието върху себе си, във връзка с участието си в предизвикателството с т.нар. „Ледена кофа”. Вместо да се залее с ледена вода, актьорът изсипа върху главата си тенджера с банкноти на стойност 10 000 долара, които дари за каузата.