Пак дъжд и облаци

Жълт код в 13 области, температурите падат

Жълт код за обилни валежи е обявен в 13 области в страната за утре, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.
Обилни дъждове се очакват в областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол. Очакваните количества дъжд за денонощието са 20-30 л/кв.м.
Валежите, които днес обхванаха цялата страна, ще продължат, сочат прогнозите на НИМХ. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще са от 21° до 26°, в североизточните райони – до 28°, в София - около 21°.

Дъждовен над обичайното ще бъде целият септември. Най-високите температури ще бъдат между 27 и 32 градуса, а най-ниските - между 4 и 9 градуса, съобщи преди дни Красимир Стоев, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН, цитиран от БТА. По думите му през септември се очаква средните месечни температури да бъдат около и под нормата, която за равнините е между 18 и 21 градуса, за високите полета - между 15 и 17 градуса, а за планините - между 4 и 9 градуса.