"Ромео и Жулиета" на Габровския театър гостува в Пловдив

Животът

04-09-2014, 12:29

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Спектакълът е носител на "Аскеер 2014"

Спектакълът носител на "Аскеер 2014” "Ромео и Жулиета” по Уилям Шекспир ще се играе в Пловдив. Постановката на Петринел Гочев ще бъде показана на пловдивчани на 30 септември от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов”.

"Ромео и Жулиета“ бе определен като номер 1 за представление и сценография, а номинациите на спектакъла бяха цели четири. Спектакълът на Габровския драматичен театър, който се превърна в сензация на сезона, ще бъде представен в Пловдив.

Постановката на режисьора Петринел Гочев получи две номинации за наградата “Икар” и четири – за “Аскеер”. Спектакълът изненадва с интересни творчески решения.

По препоръка на режисьора е направен нов превод на шекспировата любовна драма, който звучи много земно, съвременно и коренно различно от това, което сме свикнали да чуваме. Музиката също е оригинална, дело на българина Димитър Пенчев, който живее в Канада и преподава в САЩ. Различно е и сценографското решение на Юлияна Войкова-Найман, вероятно заради факта, че режисьорът е скулптор и художник.

Петринел Гочев споделя, че се е готвил за своя прочит на “Ромео и Жулиета” повече от 10 години. Открил е своята Жулиета в лицето на актрисата Гергана Змийчарова, която беше номинирана за националните награди “Икар”. Заедно с нея на сцената ще видим още осем млади актьори от габровската трупа – Димо Димов, Елизабет Попова, Мирослав Симеонов, Надежда Петкова, Николай Бързаков, Петко Петков, Силвия Чобанова, Светослав Славчев. Те играят 20 роли и влизат в по няколко ясно различими образи.

Билети за спектакъла се продават в билетния център Пловдив – пред фонтаните пред Общината. Билети с цени  10, 12, 14 и 16 лв., за ученици и студенти – 8 лв.