Рехабилитация и ерготерапия изпревариха хуманната медицина в ТрУ

От тази есен в университета ще обучават и на английски

Медицинските специалности и тази година остават сред най-желаните за кандидатстудентите решили да продължат образованието си в Тракийският университет в Стара Загора.
Това обяви ректорът му проф. Иван Станков преди началото на учебната година.

Изненадващо най-търсена се е оказала специалността рехабилитатор, въпреки че тя е само за бакалаври. Същото важи и за рехабилитация и ерготерапия. Едва след това е хуманната медицина, следвана от педагогическите специалности, ветеринарната медицина и икономиката.
Най-слаб е интересът към аграрните науки, но това е съвсем обяснимо. В България земеделието е окрупнено и няма чак толкова сериозна нужда от специалисти, коментира проф. Станков.

Кандидатстудентската кампания в Тракийския университет е към края си. От 1512 места по държавна поръчка до сега са заети 1451 с тенденция в близките дни да се запишат още 10 студенти. Остават 51 свободни места - съобщи проф. Станков.
По този повод на 9-ти септември ще има допълнителен изпит по биология.

От началото на септември до 15-ти октомври е срокът за прием на документи за магистърската степен. Свободните места за редовната и задочната форма на обучение са общо 181.

Ректорът съобщи също, че през тази учебна година в ТрУ се предлага и едно иновативно обучение изцяло на английски език.

32-ма студенти, които са завършили в Англия желаят да се обучават в нашия университет на английски език по специалността хуманна медицина, а други четирима - по специалността ветеринарна медицина, съобщи проф. Станков.

От следващата учебна година по някои специалности университетът ще предлага и дистанционна форма на обучение.