Похвално! METALLICA влезе в Книгата на Гинес

Групата е единствената в света, свирила и на седемте континента

Звездите от METALLICA влязоха в 60-ото юбилейно издание на Книгата на рекордите на Гинес с историческия си антарктически концерт, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.  С шоуто си в Антарктида групата стана единствената в света, свирила на всичките седем континента на Земята.
 На 8 декември миналата година Джеймс Хетфийлд и компания пяха пред 120 учени и победители в състезание под купол в близост до аржентинската изследователска база "Карлини".

Постижението отрежда място на групата в юбилейното издание на Книгата на рекордите на Гинес, което излиза на книжния пазар след седмица.

"Миналата година тръгнахме на турне, както правим през повечето години, и посетихме много от любимите ни места, както и някои нови. Така и не разбрахме обаче, че сме на път да поставим световен рекорд. Слава Богу, че други внимават в картинката и не са пропуснали да забележат, че за една година сме успели да свирим на всичките седем континента, ставайки единствената група с подобно постижение", се казва в изявлението, направено от METALLICA.