Училище за джебчийки учи "на занаят" млади циганки

Чупят им ръцете, бият ги, тормозят ги

Българските джебчийки се смятат за едни от най-сръчните в Европа. За да се научат да крадат обаче, те ходят на училище. Твърди се, че Златарите са основатели и на едно от най-старите училища за джебчийки, намиращо се в град Камено, съобщи НоваТВ.
Ромка от града потвърди, че там наистина има училище за джебчийки. Обучението започва от 12-годишна възраст, докато не се оженят. На несръчните им чупят ръцете.
„Чупят им ръцете, бият ги, тормозят ги. Като станат сръчни, ги женят. Продават ги за 5000-10 000 лева. Булката трябва да изкара парите, които са броени за нея”, разказва ромката Невена.
Докато тече разговора с Невена, тарторът на Златарите обикаля улицата с черна кола. По негови думи, жените във фамилията били домошарки, а мъжете работели в строителството. Той е категоричен, че училище за джебчийки няма.
Полицията обаче е на друго мнение - жените от клана Златарите са залавяни многократно.
От МВР казаха още, че скоро се чака присъда по един от случаите, както и че компетентните органи вече нищят откъде Златарите имат пари за скъпа къща и луксозни автомобили, след като нямат и ден трудов стаж.