"Златен помпон" вдига завеса в Албена

Около 150 са участниците

Международният мажоретен фестивал "Златен помпон" вдига завеса от днес в черноморския комплекс "Албена", съобщиха от община Добрич.

Организатори на събитието са Министерството на образованието и науката, Българската мажоретна асоциация и сдружение "За децата на Добрич" и Община Добрич, съобщи БТА.
Дванадесетото издание на феста събира близо 150 участници от десетина града в България и Русия. Конкурсната програма стартира във вариете-театър "Албена" със състезания за
соло изпълнители, дуо и трио формации. В следващите дни големи състави в категориите батон, помпон, флаг, микс, както и парадни и танцови мажоретки ще си оспорват приза "Златен помпон"в дефиле на сто метра и в сценичната хореография. Награда ще получи и най-атрактивната мажоретка. Участниците във фестивала ще преминат на 7 септември в дефиле през Добрич, където първенците ще бъдат наградени. Призьорите на "Златен помпон" ще получат правото да участват в състезанието за Европейския гран при - 2015 в Сегед, Унгария, и в Европейския шампионат за мажоретки догодина в Бърно, Чехия.