Арестуваха сутеньори в Слънчев бряг

Крими

05-09-2014, 14:36

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Мъжете са с обвинение за набиране на проститутки, 30 от тях са разпитани

Двама мъже, набиращи момичета за проституция, са задържани от служители на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас при проведената двудневна специализирана полицейска операция на територията на най-големия курортен комплекс в България – Слънчев бряг. Спрямо 38-годишния А.Б. от Пловдив и 42-годишния Д.А. от Плевен са повдигнати обвинения за набиране на проституиращи момичета, близо 30 от които също бяха разпитани от полицейските служители.
Констатирано е, че момичетата работили официално, като танцьорки в четири еротични бара в Слънчев бряг /"Клеопатра", "Афродита", "Велвет" и "Парадайз"/.

Възрастта им варира от 20 до 35 години, като повечето от тях са от вътрешността на страната /Стара Загора, Сливен, Плевен, Пловдив и др./. Набирането им се осъществявало от А.Б. и Д.А., чрез директен контакт, обяви в интернет или посредством познати, като първоначално им е обяснявано, че ще са еротични танцьорки, а при желание от тяхна страна можело да се преквалифицират и в проститутки. Установено е, че мъжете не набирила момичета само за Слънчев бряг, а и за заведения в Банско и Пампарово.

Тарифите, които определили на момичета били следните: 20 лева за индивидуален еротичен танц на пилон, топ-лес / танц без горнище/ и леб-данс / танц в скута на клиента/ - 50 лева и стриптийз – 80 лв. За втората част от "програмата" също имало определени тарифи: орален секс – 80 лв., половин час секс – 120 лв. и 170 лв. за 1 час. От тях 20 лв. се отчитали задържително за ползавнето на специално пригодените помещения, намиращи се в самите заведения.

При желание на клиента сексуалните услуги можело да се предоставят и на негов "терен" - хотелска стая, квартира или апартамент. Случвало се е и таксиметрови шофьори да доведат клиент в заведенията, като за услугата на шофьора е заплащан хонорар в размер на 30 лв. За популяризиране дейността на еротичните клубове са изготвени множество флайери и рекламни брошури, които таксиметрови фирми и аминистратори по хотелите раздавали на туристите.

В хода на специализираната полицейска операция са извършени претърсвания в еротичните заведения, както и в ползваните от задържаните луксозни автомобили – "Порше Кайен" и "БМВ Х 5" - намерени и иззети са близо 20 000 лв. /оборота за една вечер в различни валути от две заведения/, тетрадки и бележки, в които е водено счетоводство за дейността на момичетата, преносими компютърни конфигурации и мобилни телефони.

В качеството си на свидетели са разпитани 27 момичета и част от персонала на заведенията, като някои от тях са разпитани и пред съдия. На А.Б. и Д.А. е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража за срок от 72 часа", като предстои гледане на постоянна мярка «задържане под стража» в Районен съд – Несебър.