4 експертизи по дело за убийство изслуша Окръжният съд в Бургас

Крими

05-09-2014, 17:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

 Окръжен съд – Бургас изслуша днес 3 вещи лица, изготвили четири експертизи по наказателното дело срещу 63-годишния Георги Георгиев от Ахелой. Той е подсъдим по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас за това, че на 19.05.2013 г. в гр. Ахелой, чрез нанасяне на удари в областта на главата по непредпазливост е причинил смъртта на 72-годишен мъж от същия град, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда, изразяваща се в постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, като деянието е извършено в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с обида и друго противоправно действие – нанесъл е на Георгиев удар в областта на главата, от което е било възможно да настъпят тежки  последици за него.
 Съдът прие комплексна съдебно-психиатрична и психологична и три съдебно-медицински експертизи. Изслушани бяха също трима свидетели по делото – лекари, положили медицински грижи за пострадалия.
 Процесът ще продължи на 06.03.2014 г., когато трябва да бъде представена съдебно-медицинска експертиза, изготвена от 5 вещи лица. Тогава е призован за разпит и нов свидетел.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен