Порои изровиха улици в Карловско

Животът

05-09-2014, 17:19

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Наводнен бе жп прелез

Изровени и почти непроходими улици остави след себе си снощният порой, съобщиха кметовете на карловските села Христо Даново и Слатина. Асфалтовата настилка почти липсва, по улиците зеят огромни ями. По 7-8 улици и в 2-те селища може да се минава само пеша или с високопроходима техника, но не и с леки автомобили, предава Дарик.

„Наводнени къщи при нас няма, защото селото е стръмно и през нещо минават няколко дерета, които поемат водата. Положението с улиците обаче е плачевно“, разказа кметът на Слатина Николина Георгиева.

„Седем-осем улици са напълно изровени от снощния порой. И преди имаше дупки в асфалта, но сега те стигат по един метър“, допълни кметът на Христо Даново Иван Деянов.

В Дъбене местната река рано тази сутрин преля и прехвърли един от 3-те жп прелеза край селото. Организирахме се веднага и с багер направихме дига, за да пресечем пътя на водата. Вече всичко е под контрол, съобщи за Дарик кметът на селото Вълко Шойлеков.

Комисия от експерти от община Карлово описва от сутринта щетите в селата, съобщи за Дарик зам.-кметът на общината Данка Зидарова - Люртова. Това е 6-ият пореден порой от април до сега, който причинява щети в района.