Обявиха: Приморско бедства

Животът

06-09-2014, 09:37

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Кметът на Приморско Димитър Германов обяви бедствено положение в града. “Вследствие на падналия пороен дъжд през последното денонощие, на територията на Община Приморско  са нанесени значителни  щети и силно е нарушен нормалният ритъм на живот на населението“, се казва в заповедта на градоначалника. 

Бедственото положение влиза е в сила от 8 часа докато се нормализира обстановката. Щабът за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия  в Приморско преминава на непрекъснат режим на работа, като информация за хода за спасителни и неотложни работи ще се предоставят на кмета през 2 часа. За втори път тази година Приморско е в критично състояние заради дъждовете.

От дъждовете са нанесени сериозни поражения в общината. Разрушени от потопа са пътищата Веселие-Ясна поляна и Ново Паничарево-Ясна поляна. Има потрошен мост, както и наводнени къщи. Летището в Приморско отново е под вода. Има сигнал за бедстващи хора в къмпинг Китен. Кризисно е положението и в района на парк Росенец в Бургас, наводнен е пътят Бургас-Созопол край Атия.