ММА-бойци събират средства за Аян Садъков и 9-годишния Тони

Спорт

07-09-2014, 11:42

Снимка:

архив

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Входът за гала-вечерта е свободен, събира спортни величия от световна класа

Първата по рода си професионална ММА гала-вечер на футболен стадион събира довечера в Пловдив файтъри световна класа от Румъния и ще опита да помогне на 9-годишно момченце да проходи.

Събитието на сезона в смесените бойни изкуства ще се проведе на огромен подиум на открито на стадион „Пловдив” от 20:30 ч., като специални гости на проявата, са две от световните MMA-звезди на северната ни съседка – Йон Паску (Ion Pascu) и Санду Лунгу (Sandu Lungu). Шоуто, което за първи път в България е с ВХОД СВОБОДЕН, е организирано от Иван Запрянов и европейския шампион по джудо Янислав Герчев.

Паску, който е с баланс 9-5, е 2-ри в световната ранглиста на Международната Федерация по джу-джицу (JJIF) в категория до 94 кг, с боеве във World Fighting Championship, The Zone FC, UCMMA, UWC, BAMMA и Cage Warriors Fight Night. Огромният Санду Лунгу, чиято сила са джудото и кикбокса, пък може да се похвали с баланс 9-3 в свръхтежката категория на K-1, Cage Rage, PRIDE FC и SUPERKOMBAT World Grand Prix, като бойното му тегло достига 160 кг!

В нощта на 7 септември свидетели на уникален двубой в свръхтежка категория ще станат и всички присъстващи на MMA GRAND ARENA. В него медалистът от републикански първенства по стронгмен, участник на Световното стронгмен първенство на WSF през 2013 г. и абсолютен шампион в силовия трибой за 2014 г. Велизар Митов ще влезе в клетката с рекордните за ММА-ринга под тепетата 130 кг тегло. Той ще се опита да стане първият в България и на Балканите стронгмен-атлет, преборил се за победа в професионален мач по смесени бойни изкуства. Срещу него ще се изправи натрупалият опит от аматьорските формати ММА ARENA Костадин Кушлев от Пещера.

Състезанието MMA GRAND ARENA ще предложи още 5 сблъсъка. "Гвоздеят на вечерта“ ще е битката с международно участие между непобедените на ринга Валентин Бенишев и бронзовият медалист от първото Световно първенство по аматьорски ММА през 2013 г. Дину Букалет от Румъния.

По време на състезанието професионалните бойци ще заявят своята морална подкрепа за бившия футболист Аян Садъков, който страда от тежко заболяване. В рамките на събитието ще бъде организирана и благотворителна кампания за лечението на 9-годишния Тони Панайотов, който е с детска церебрална парализа, но има шанс отново да проходи и да се радва на игрите с връстниците си. За да стане това възможно, Тони трябва да претърпи хирургична операция в клиника в Сърбия през октомври, за която са необходими още 8000 лв. Зрителите на MMA GRAND ARENA могат да помогнат на Тони със средства, които ще се събират в специални кутии за дарения по време на галата.