Над 100 души в Бургаско са прекарали нощта извън домовете си

Новините

07-09-2014, 12:43

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Близо сто души са прекарали тази нощ в приюти или приемни домове в пострадалите от пороите общини Бургас и Приморско. След като дъждовете спряха ситуацията започва да се нормализира, щетите обаче са много големи, съобщи БНР

Всички спортни и културни прояви в Бургас днес ще започват с минута мълчание в памет на жертвите на вчерашното наводнение. Утре в града е ден на траур в памет на загиналите две жени - на 69 и 21 години и един мъж - на 27 години. Близо 80 населени места в България бяха засегнати при последните наводнения.

"Към момента няма бедстващи хора. Електричество има навсякъде в пострадалите от пороите морски общини. Проблеми с водата има само в село Веселие, община Приморско, но проблемът за момента е решен с водоноски", каза кметът на общината Димитър Германов.

Той уточни, че пороят е нанесъл щети по мостово съоръжение в село Веселие, което е прекъснато. Нарушено е цялостно мостово съоръжение в село Ново Панчaрево, частично нарушаване на целостта на моста към село Писменово, нарушена пътна инфраструктура, залети къщи.

Близо 60 души от Приморско, чиито къщи са пострадали от водната стихия, са прекарали тази нощ в частни приемни домове, а шест семейства от село Ясна поляна са били настанени в читалището. 16 души от бургаския квартал "Победа" изкараха тази нощ в общинския приют.

В рибарското селище Ченгене скеле, доста от по-слабите постройки са били разрушени. Доста дребни бараки от временните постройки, които са неустойчиви, са заминаха във водата. Близо 60 лодки в рибарското селище са отнесени от пороя. Тази сутрин по думите вече се виждат десетина от тях, изплували на повърхността. По-късно ще започне изваждането им.