Джак Изкормвача се оказал полски емигрант (видео)

Необходимите за тестовете молекули били взети от шал

Митичният сериен убиец от 19 век Джак Изкормвача, който така и не можа да бъде заловен от полицията, може да се окаже полският емигрант Аарон Космински, пише в. "Мейл он сънди", цитиран от ИТАР-ТАСС, съобщи БТА.
Личността на тайнствения престъпник, който извърши поредица от смразяващи убийства на жени през 1888 година, могла да бъде установена чрез ДНК анализи. Необходимите за тестовете молекули били взети от шал, намерен в близост до трупа на Катрин Едоус, една от жертвите на Джак Изкормвача. Шалът бил предоставен за изследване през 2011 година от бизнесмена Ръсел Едуардсън, който го купил от eдин търг. Анализите били проведени от доцента по молекулярна
биология към университета в Ливърпул Яри Лоухелайнен.В интервю за изданието Едуардс припомня, че един от полицаите, работили на местопрестъплението, взел шала вкъщи, за да го даде на съпругата си. "Невероятно съвпадение е, че той никога не е бил гладен от тогава!", отбеляза Едуардс. Доктор Лоухелайнен сравнил образците от плата и ДНК-то на родствениците на жертвите, а също така и на заподозрените. Така той стигнал до извода, че именно Космински, емигрант от полския град Клодава, се оказал убиецът. По време на извършването на жестоките престъпления той бил 23-годишен и работел като фризьор в лондонския район Уайтчапъл. Той имал двама братя и една сестра. Те живеели в близост до откритата трета жертва, Елизабет Страйд, която била убита в същата нощ, когато била изкормена и Едоус. Космински е бил сред заподозрените още през 1888 година, но полицията така и не могла да докаже вината му.