Семейство осъди полицията, синът им получил стрес при разпит

Животът

08-09-2014, 11:01

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Бик одраскал "Лада", обвинили детето. Засрамили го пред цялото му училище

Семейство от златоградско село осъди полицията за стрес по време на разпит на 13-годишното им момче. Родителите са подали иск за 2000 лева обезщетение за неимуществени вреди срещу РУП-Златоград. Административният съд в Смолян им присъди едва 400 лева, пише smolyanpress.net.

Майката и бащата на малкия Кристиян твърдят, че при разпит направен от полицай от Районното управление в Златоград синът им е преживял стрес и срам от другите деца в училището. Причината за разпита била надраскана Лада на комшия до къщата на баба му в неделинското село Еленка. Кристиян отишъл да помага за изваждането на картофите на баба си, когато колата била надраскана и се усъмнили в него. В последствие се оказало, че колата била надраскана от бик.

Полицай отишъл да разпита детете направо в училището в Долен.

Извикали го в компютърната зала и полицая го е разпитвал без присъствието на педагогически съветник, родител или учител. Синът ми много се е уплашил и засрамил. След това три дни не искаше да ходи на училище. Водихме го на психиатър в Смолян, а след това го преместихме в училище в Златоград, разказва бащата Митко Янев.

Удовлетворени сме, но сумата, която са определелили е малка. Притесненията, които са ни нанесли не отговарят на тези 400 лева, само за адвокат сме платили 500 лева, посочва на свой ред майката Диляна. Тя е категорична, че са завели делото, за да вдъхнат увереност на дицата си да отстояват правата си и законите. Семейство ще обжалва решението пред Върховния административен съд.