Успешно завърши благотворителната акция на "Северен"

Успешно завърши благотворителната акция на район „Северен” за дома за сираци „Св.Николай” при манастир Св.Троица, с.Нови хан – съобщи кметът на района Ральо Ралев.

За срок от един месец в районната администрация бяха събрани хранителни продукти, детски играчки, дрехи, обувки, одеяла, килими и други артикули от първа необходимост.

Кметът Ралев изказва искрена благодарност за съдействието на директора на ОП „Градини и паркове” г-н Стоян Алексиев, който осигури транспорта и в петък-05.09.2014 г. събраните дарения бяха закарани до с.Якимово, област Монтана.

Там се намира колонията от фамилни къщи, където са настанени част от семействата на дома в с.Нови хан. В момента в с.Якимово живеят около 180 души.

Сираците, както и пълнолетните, възрастни хора в неравностойно положение се трудят заедно като отглеждат животни, правят млечни продукти, месят хляб. Целта е животът им да се доближи максимално до бит и взаимоотношения, близки до семейство и общност и да не се чувстват изолирани.

Даренията бяха превозени с камион, а Ралев изпрати заместничката си Лариса Кътова лично да предаде събраните помощи.

Жителите от колонията на с.Нови хан с радост приеха всички дарения и пожелаха здраве за всички благодетели, дарили от сърце за тях, и пожелаха отново да се срещнат някой ден.

„Благодаря на всички, които се включиха в благотворителната инициатива и направиха хората в неравностойно положение по-щастливи” – коментира Ралев.