200 хил. лева годишно ще носи Детмаг на Общината

Мисия Пловдив

08-09-2014, 14:25

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Три чужди фирми излизат на търг за Детмаг "Снежанка"

Детмаг "Снежанка" става стъклен

Открит търг ще бъде обявен след сесията в четвъртък

Детмаг "Снежанка" ще се превърне в най- печелившата общинска собственост давана под наем, която ще генерира близо 200 хил. лв. годишен приход, обяви днес кметът Иван Тотев.

Предложението за отдаване под наем на имота влиза на сесията на ОбС в четвъртък. Определената първоначално цена е 9 хил. лева месечно, но според кмета тя най-вероятно ще нарасне до 9 хил. евро. Градоначалникът припомни, че общинските части в сградата вече са обособени, те са на две нива в центъра на магазина и са изключително атрактивни.

Сагата със собствеността на Детмаг "Снежанка" продължи 22 години заради многото собственици. В крайна сметка Община Пловдив успя да финализира процеса по уреждане на собствеността и да обособи и общинската част от магазина, която е с площ 1000 кв. м. До няколко месеца на мястото на последната невралгична и запустяла точка на Главната ще има магазин, който да носи и сериозен приход в бюджета, каза в заключение Тотев.

"До няколко месеца на мястото на последната невралгична и запустяла точка от Главната на Пловдив ще има един прекрасен магазин, който да носи и сериозен приход в бюджета", коментира Тотев. - See more at: http://plovdiv.topnovini.bg/node/538453#sthash.juuYZpoW.dpuf