Девет деца са пострадали при катастрофи през лятото

Стартира акция "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!"

През отминаващата лятна ваканция девет деца и младежи до 19-годишна възраст са пострадали при тежки катастрофи в Добричкия регион, съобщиха от областната дирекция (ОД) на МВР.
Сред тях има велосипедист и двама пешеходци. Във ваканционните дни през миналото лято 16 деца до шестгодишна възраст и ученици са били ранени при пътни злополуки, сочи сравнението, съобщи БТА. Сред най-честите причини за произшествията са предприетите изпреварвания от шофьори, липсата на светлоотразителни знаци на велосипедите, отнемане на предимството на пешеходци, както и недостатъчният родителски контрол върху най-младите участници в
движението, коментира инспекторът в сектор "Пътна полиция" Евелин Енев.
През изминалата учебна година общо 18 деца и младежи в региона са пострадали при катастрофи. Сред тях е и 15-годишен неправоспособен водач, загинал при удар на лек автомобил в дърво по пътя за Тервел, сочи статистиката.
Преди началото на новата учебна година пътните полицаи заедно с представители на общините правят огледи на пътната мрежа, на пешеходните пътеки, осветлението и пътната
сигнализация в района на детските градини и учебните заведения.
По време на традиционната акция "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!" присъствието на полицаи в района на учебните заведения ще бъде засилено, допълниха от ОД на МВР.