ММС изпрати българската делегация на Европейски летни игри на Спешъл Олимпикс

Спорт

08-09-2014, 16:46

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

 

Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов изпрати българските представители на Европейските летни игри на Спешъл Олимпикс. Състезанията ще се проведат в Антверпен (Белгия) от 9 до 21 септември.

„Пожелавам ви да се върнете с много медали и успехи. Много ми се иска ние политиците да сме ви поне малко по-полезни. Ние сме ваши приятели. Вярвам във вас, особено  сега, когато спортните успехи на България не са чак толкова много. Разчитам вие да ни зарадвате с медали и най-вече да се забавлявате. Спортът преди всичко трябва да е удоволствие и аз ви пожелавам да изпитате това удоволствие по време на състезанията. Най-важното е да се усмихвате, да се забавлявате и да завържете нови приятелства“, обърна се зам.-министър Каменов към спортистите, които пък му подариха специална грамота.

Спешъл Олимпикс България ще се представлява на Европейските игри от национална делегация от 16 атлети с интелектуални затруднения на възраст от 16 до 37 години от 13 български града – Банско, Бургас, Велинград, с. Баня – община Карлово, Карнобат, Плевен, Пловдив, Русе, Сандански, Смолян, София, Търговище и Хасково. Те ще участват в състезания по боче, плуване, лека атлетика, тенис на маса и бадминтон.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"