Цветан Цветанов: Страната ни се нуждае от партия, която да носи отговорност

Трябва да приложим мерки за стабилизиране на България, каза още той

След 5-ти октомври трябва да има партия, която може да носи отговорност. Партия, която да може да управлява. Това заяви  заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов пред жителите на община Ботевград. На събитието присъстваха местните кандидати за народни представители Галя Георгиева,  Д-р Иван Стойнов, Лидия Николова, Ирена Коцева, Валентин Милушев, Николай Стоилов, Донка Бикова, Венета Гергова.

Цветан Цветанов подчерта, че по време на управлението на БСП, ДПС и Атака европейските средства, предназначени за страната ни, са спрени. „За 2014 г. и 2015 г. България ще получи нула лева от Европейския съюз, заради управлението на БСП, ДПС и Атака. Ако имаше правителство, щяхме да усвояваме  средства от Европейския съюз“, заяви той.

По думите му,  споразумението не е било подписано през 2013г. - поради тази причина  2014 и 2015 година ще са нулеви за България.  „В страната  ни трябва влязат 32 млрд. лева до 2020г. и ГЕРБ ще работи, за да върне доверието на Европа“, категоричен беше Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ призова жителите на Ботевград да упражнят правото си на вот. Той апелира към жителите на Ботевград да не се подават на провокации и внушения, които бяха направени на 11 май миналата година. „Не се колебайте и направете най-важното, гласувайте по съвест“, призова Цветанов.

„За тази една година  през управлението на БСП, ДПС и Атака държавата никога до сега не е било по-изолирана от нашите партньори в Европа“, заяви водачът на листата на ГЕРБ-София област Ивайло Московски. Той акцентира на това, че ГЕРБ са единствената партия, която излезе със своя програма. „В нашата програма няма популистки твърдения. Програмата на ГЕРБ обхваща всички секторни политики. Това са едни реални послания, които могат да бъдат изпълнени, но е необходим много труд. Трябва да приложим мерки, за да стабилизираме България“, подчерта той.

Московски допълни, че основната стъпка на ГЕРБ е да създаде стабилно правителство, но, за да се реализира  това, е необходимо мнозинство, което да гарантира спокойствие на държавата. 

„Отваряме програмен фонд от 2 милиона лева, в който 100 процента всички многофамилни жилищни сгради ще се санират с гарант от държавата. Това несъмнено ще подпомогне малките и средни фирми“, посочи още Ивайло Московски.