Цецка Цачева: По-смислено е да сме сред бедстващите, отколкото на популистки дебати

Кандидати за народни представители от ГЕРБ Плевен помагат на пострадали семейства в община Георги Дамяново, област Монтана

Кандидати за народни представители от ГЕРБ Плевен помагат на пострадали семейства в община Георги Дамяново, област Монтана заедно с останалите си колеги от страната. Председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов, водачите на листите за 15 МИР-Плевен Цецка Цачева, 12 МИР-Монтана Десислава Атанасова, 6 МИР-Враца Петя Аврамова, 5 МИР-Видин Ивайло Московски и кандидати за народни представители от ГЕРБ от рано сутрин помагат на нуждаещи се в селата на община Георги Дамяново. Сред хората е и евродепутатът от ГЕРБ Владимир Уручев. От Плевен в бедстващия район са кандидатите за народни представители Пламен Тачев, Владислав Николов, Мартин Митев, Ралица Добрева, Дочко Дочев и Георги Георгиев. В инициативата като доброволци са се включат и активисти на М ГЕРБ и Ж ГЕРБ – Плевен.

Цецка Цачева заяви, че ако всеки един наш сънародник отдели поне един ден, за да помогне на хората в този бедстващ район, затиснати от калта и влагата, домовете на които са в разруха, ще има резултат. Тя бе категорична, че в настоящия момент е по-смислено кандидатите за народни представители да бъдат сред нуждаещите се, отколкото да водят популистки дебати с представители на политически сили, които нямат никакъв шанс да поемат управлението на страната.

Цветан Цветанов бе категоричен, че представителите на ГЕРБ винаги са реагирали адекватно навсякъде, където хората са се нуждаели от помощ. Той даде за пример Мизия, където депутати от Видин, Враца и Монтана бяха сред нуждаещите се веднага след наводнението. Цветанов припомни и трагедията в с. Бисер, където в качеството си на вицепремиер, той бе цяла седмица. „Тези ботуши сега са чисти, но след час няма да бъдат същите, защото ние наистина сме дошли, за да помогнем на бедстващите“, каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.