Решават в четвъртък за паркирането в "Капана"

На хората от квартала се полага по един пропуск на жилище

В квартал „Капана” ще се въведе специален режим на паркиране. Решението ще бъде взето в четвъртък на редовната сесия на ОбС, на която влизат за обсъждане измененията на общинската наредба за паркиране.

Според предложението на ресорния зам. кмет Александър Държиков, право да паркират в обособената в Капана  Зелена зона" ще имат собствениците на коли, които живеят там, имат адресна регистрация или са наематели на имот в квартала.

Зелената зона в "Капана" ще бъде част от съществуващата "Синя зона" и ще е заключена между улиците "Железарска", "Райко Даскалов", "Йоаким Груев" и "Алцеко".

Промените се налагат, след като част от улиците на емблематичния квартал бяха присъединени към пешеходната зона на Пловдив. Новият облик на "Капана", който с всеки изминал ден се оживява, изисква и нова организация на движението.

Собствениците или наемателите на имоти в "Капана" ще имат право да паркират на територията на цялата зона, а не само на улиците на домуване. Предвижда се издаването на по един пропуск на жилище. Ще има обаче и служебни паркоместа, тъй като на територията на квартала има бизнес обекти, офиси и много магазини.