Условна присъда за шофьор на линейка-убиец, погубила живота на фелдшерка

Наказание 2 години условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок наложиха окръжните магистрати в Бургас на шофьора на линейка Димитър Димитров. Преди година той уби при катастрофа 69 -годишна фелдшерка. Линейката на Бърза помощ-Бургас се блъсна във влак на карнобатската жп гара "Лозарево". Димитров е приминал през неохраняемия железопътен прелез при работеща автоматична прелезна сигнализация и се блъска в товарен влак. Фелдшурката е пътувала на дясната седалка отпред в линейката.

Димитров е лишен да управялава моторно превозно средство за срок от 3 години, решиха още магистратите.
По искане на наследниците на загиналата  – тримата членове на семейството й бяха конституирани като частни обвинители. По делото не са предявени граждански искове нито от тях, нито от собственика на специализирания автомобил.
Съдебният състав разгледа процеса по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна вината си и фактите в обвинителния акт. По този институт съдът намали първоначално определеното му наказание от 3 години лишаване от свобода с 1/3 и му наложи 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване отложи с 3 години изпитателен срок.
Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд Бургас в 15-дневен срок .