Пожарникари ще разясняват пред "Пантеона" как да намалим домашните пожари

Новините

10-09-2014, 10:33

Снимка:

www.e-79.com

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Бургаските пожарникари са подготвили полезна програма, за да отбележат своя професионален празник. Тази вечер от 18.00 часа пред Пантеона в Морската градина на Бургас пожарникарите ще разясняват как да намалим домашните пожари, ще има интересни демонстрации, в които могат да се включат малки и големи.
По традиция, огнеборците отбелязват своя професионалния  празник със "Седмица на пожарната  безопасност " , като тази година тя започна на 8 август и ще продългжи до 14 септември. Провеждат се множество мероприятия за повишаване на противопожарната култура сред населението, като голяма част от тях са насочени към децата. Освен децата, служителите ще запознаят и техните родители с противопожарните уреди и най-вече как да реагират при възникване на пожар. В празничния ден освен тържествени събрания е предвидено поднасяне на венци пред паметните плочи на пожарникарите, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Във всички районни служби ще бъдат организирани дни на отворените врати и приемни за граждани.
Пожарникари и спасители ще демонстрират гасене на пожари и извършване на аварийно-спасителни дейности с оказване на първа помощ. В някои от тях ще се включат  и ученици от младежките противопожарни отряди. За подобряване на взаимодействието при пожари, бедствия и други извънредни ситуации, ще се състоят работни срещи с кметове и представители на регионални структури. Предвиждат се срещи с ветерани . В рамките на седмицата пожарникарите  ще участват в демонстрации по пожароприложен спорт.