Пращат калоферските стръвници в "Белица"?

Животът

10-09-2014, 13:59

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Забраниха отстрела им, търси се друго решение

Кметът на Калофер Румен Стоянов ще разговаря с управата на парка за танцуващи мечки "Белица". Той ще поиска служителите му да упоят и приберат мецаните, които от месеци тормозят животновъдите в Калоферския балкан, съобщава Карлово ТВ.

До това решение градоначалникът в подбалканския град е стигнал, след като стана ясно, че министерството на земеделието е отказало да издаде разрешително за отстрел на стръвниците, които изядоха 11 овце на местен животновъд и една крава на самия Стоянов.

Това е напълно несериозно и безотговорно решение от страна на държавата, смята той. Според тях ние нямаме доказателства, че мечки са нападнали и умъртвили животните. Не се зачитат и твърденията на овцевъда Кольо Бичев, който е готови  пред експертите да потвърди, че със собствените си очи е видял мечката, която отмъква животните му, гневи се Стоянов. Предстои сериозен разговор с директора на "Белица" за решаване на проблема. В парка живеят както прибрани от скитащи музиканти и от панаири мечки, така и заловени в гората, обясни кметът.