Трабант се заби в ТИР, шофьорът - жив!

Животът

10-09-2014, 17:15

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Абсурдна катастрофа, но без фатален край

74-годишният Златко Димитров връхлетя с трабанта си върху ТИР на метри от табелата за село Клокотница днес по обяд. От челния удар предницата на соцвозилото почти изцяло е смачкана, а воланът в купето се изметнал до тавана.

Водачът се потрошил порядъчно, но е жив. Дядото е контактен, а засега няма пряка опасност за живота му. Предстоят изследвания, за да се определи степента на пораженията, пише haskovo.net.

Катастрофата разкрива абсурдна гледка за влизащите в Клокотница откъм Хасково – миниатюрното немско возило от картон, размазано в бронята на огромния ТИР, като муха в стъкло.

Единствената причина да не се броят трупове след инцидента е в шофьора на товарния камион Тихомир Георгиев, който успял почти да спре, преди трабантът да го вземе на таран.

Видях го отдалече как внезапно смени посоката и влезе в моята лента, разказа видимо разстроен 47-годишният мъж. Той намалил, после като видял, че трабантът продължава, тръгнал да бяга към крайпътните храсталаци. Отстрани обаче има сравнително дълбока канавка, която гарантирано е щяла да обърне камиона.

Затова Тихомир скочил с всички сили на спирачките. Заковал се секунда преди трабантът да се забие в него. Трошката също не се движела с висока скорост, което предотвратило може би фаталния край.

Вероятните причини за катастрофата са заспиване зад волана или внезапно прилошаване от страна на възрастния шофьор. Дядото бил измъкнат от смачкания трабант от случайни шофьори, спрели незабавно.