Бойко Борисов дари от средствата за кампанията на ГЕРБ за домове и обзавеждане на пострадалите от бурята

С ръкопляскане посрещнаха рибарите в "Ченгене скеле" лидерът на партията

Изправени на крака, с ръкопляскания рибарите в един от най-пострадалите от бурята на 5 и 6 септември райони посрещнаха лидерът на ГЕРБ - Бойко Борисов в "Ченгене скеле", където от няколко дни кандидатите на народни представители помагат на хората да възстановят нормалния си ритъм на живот след разрушенията.

Жителите на месността получиха не само времето и труда на политиците, но и средствата заделени за предизборната им кампания. Днес в "Ченгене скеле" беше предадено дарение от три сглобяеми дървени къщи, 15 хладилника, перални, лек автомобил, рибарски мрежи и лодка, която да служи като патрул в района в случай на други бедствия. 

Помощ за пострадалите от наводнението рибари на Ченгене Скеле, а не билбордове по магистралите и скъпа кампания за изборите. Това обеща Бойко Борисов в Рибарското селище. Колата, "Опел Астра", получи бай Руси. Предишният му автомобил беше изцяло погълнат от водната стихия. Една от сглобяемите къщи пък получи бай Киро, чиято каравана също беше отнесена след наводнението. Всяка една от къщите е цена от 6500 лева.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че ще бъдат засадени 40 хил. дървета или 80 дка в най-засегнатите от наводненията райони - Монтанско, Хасковско, Бургаско и в кв. Аспарухово във Варна.

Лесовъдите му казали, че най-подходящо за това било времето след 21 септември. Борисов призова и другите партии да се включат в инициативата. 

"Дарението ни ще бъде разпределено от самите рибари. Не ни интересува дали ще отиде при симпатизанти на БСП, ДПС или други, защото е важно да помогнем. Същото нещо извършихме и в общините Димитровград, Хасково и други. 550 души от партията изпратихме да помагат в засегнатите райони, като отзивите са отлични. Никой не говори за популизъм, защото помагаме", каза Борисов. Той призова депутатите и от другите партии да се включат. Така между всички щяло да се изгради "бойна дружба" и в бъдеще политиците щели да работят по-успешно, както и да приемат по-лесно закони.