Кандидат-депутати от ГЕРБ почистиха 18 къщи в село Странско

От партийната субсидия ще бъде дарена бяла техника на пострадалите домакинства

Над 100 кандидати за народни представители от ГЕРБ - Хасково, Кърджали, Пловдив и Пазарджик и представители на младежката структура, начело с водачите на листи Делян Добрев, Цвета Караянчева, Методи Андреев и ген. Стоян Тонев почистиха 18 къщи в село Странско, Община Димитровград, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Днес е вторият ден от акцията на ПП ГЕРБ за почистване на пострадалите от наводнението домакинства в Областите – Бургас, Монтана, Хасково и Добрич. Освен домовете, бяха измити до основи и разчистени дворовете и стопанските постройки в засегнатите от наводнението къщи.

Днес в селото председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че от партийната субсидия на пострадалите домакинства ще бъде дарена бяла техника на стойност 10 000 лева.

Уредите ще бъдат разпределени между най-нуждаещите се семейства. Утре инициативата продължава в останалите 5 пострадали от потопа къщи. В нея ще се включат и депутатите от София и София - област.

Във „Фейсбук“-профила си председателят на ГЕРБ съобщи, че партията ще залеси засегнатите от наводненията райони. „ГЕРБ ще засади нови 80 дка гори във водосборите, които причиниха наводненията във Варненско, Бургаско, Хасковско и Монтанско. Предвижда се използването на 40 хиляди фиданки от дъб и бук, както и направата на 8 км. ръчно копани тераси. Започваме веднага с почвоподготовка, като след 28.09. продължаваме със залесяването”, написа Борисов.