Опъват 500-метрова софра на Главната улица

Градът ще празнува номинирането за Европейска столица на културата 2019

500 метрова маса, отрупана с ядене и пиене, ще бъде разпъната на Главната улица в Пловдив тази събота по случай номинирането на града за Европейска столица на културата. Това заяви днес пред журналисти кметът Иван Тотев. Трапезата ще започва от Римския стадио и ще стига до фонтана пред Общината. Всенародното веселие ще започне в 10.00 часа, като на специално изградена сцена на площада ще има музика и танци. Очаква се около 13.00 часа Тотев да вдигне наздравица с всички присъстващи на празненството.

От фондация Пловдив 2019 потвърдиха новината и заявиха, че са пазили подготовката в тайна до последния възможен момент.

По време на днешната сесия на общинския съвет местната администрация получи поздравления от всички групи в Общинския съвет. Най-патетичен беше бившия кмет Спас Гърневски от Синята коалиция, който каза, че с този избор Пловдив отива в друга орбита. Всички с бурни овации посрещнаха и краткия отчет на кмета как сме постигнали победата.

Градоначалникът пък категорично отказа да коментира новината, че има вероятност Варна да обжалва номинирането на Пловдив за Европейска столица.

„Искам да благодаря на всички кметове, с които участвахме в надпреварата. Беше трудно състезание, но гарантирам, че Пловдив ще представи много добре България“, лаконичен бе Тотев.