Любо Киров: Въртях се като пумпал и късах мантинели

Крими

11-09-2014, 15:12

Снимка:

архив - интернет

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Музикантът Любо катастрофира недалеч от Стара Загора

Певецът разказа за катастрофата край Стара Загора, при която е оцелял по чудо

Музикантът Любо Киров, който претърпя тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия”, каза пред Нова ТВ, че е карал с около 140 км в час, когато попаднал на аквапланинг на пътя край Стара Загора завчера.

При инцидента колата на певеца поднесла в локва, след което се ударила в мантинелата. Като по чудо той самия не е пострадал сериозно, като след това дори успял да стигне до Бургас, където пял на концерт.

Попаднах в аквапланинг – уцелих локва и колата ми стана неуправляема. Разрешената скорост на магистралата от 140 км/ч е доста над възможната да се оцелее в такава ситуация. След като влязох в локвата, започнах да се въртя като на лед. За да е безопасно, трябва да се мине с около 80 км/ч. Случи се следобед, като валеше силен дъжд, който наводни ниските места на пътя, разказа той.

Няма какво друго да направиш, освен да се хванеш и да се държиш здраво. Завъртях се като перка около оста си и започнах да късам мантинелата в продължение на 20 метра. Наистина е чудо, че оцелях, защото са много удари и нито един не е засегнал шофьорската ми врата. Цяло чудо е, че шофьорското мястото е затворено като невредим пашкул, допълни Любо. Гумите са откъснати, всички други врати са смачкани.

Той каза, че не изпитва страх от това да се качи пак в кола. Добре е, че колата ми беше модерна и обезопасена, категоричен бе изпълнителят.

Позитивното нещо в цялата ситуация е, че в България хората са добри. Много благодаря на полицаите, които бяха там на смяна. Един човек си подари телефона, защото моя беше изхвърчал и не можех да го намеря. Спряха всякакви хора и всички ме подкрепяха много, сподели той.