Проститутки от Добрич задоволяват „Златни пясъци”

В „Златни пясъци" ежедневно се провеждат специализирани операции

Повечето проститутки в „Златни пясъци" не са от Варна или региона. Около 90 на сто от предлагащите платени ласки в курорта жени са гастрольорки. Това показват резултатите от провежданите през сезона специализирани полицейски операции, разкри директорът на варненската полиция главен инспектор Николай Калчев, съобщава Дарик радио.

 Заработващите в най-големия курорт по Северното Черноморие проститутки са основно от Добрич, сочат справките за лицата, прибирани в полицията за проверка и "профилактика".

 В „Златни пясъци" ежедневно се провеждат специализирани операции по линия на разпространението на наркотици и проституция. Това се прави по предварително изготвен план и по заповед на шефа на варненската полиция. Главен инспектор Николай Калчев обаче призна, че до осъдителни присъди за жриците на платената любов трудно се стига.

 „За да бъде осъдено едно проституиращо лице, трябва в рамките на една година, при повече от 4 месеца продължителност, да има съставени 4 акта и да бъде хванато с клиент", допълва полицейският началник.