Задържаха 22-ма нелегални имигранти край Каварна

Крими

11-09-2014, 17:27

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Бежанците са от Афганистан, Сирия и Пакистан

22-ма нелегални имигранти са задържани в района на крайморското село Свети Никола. Сред тях има жена и две деца, съобщи кметът на Каварна Цонко Цонев. По думите му местните хора първи са открили бегълците, които са излезли на групи от гората тази сутрин. По информация на задържаните те са от Сирия, Афганистан и Пакистан и са пътували с корабче от Истанбул, съобщи БТА. 

Говорителят на Областната дирекция на МВР Стоян Стоянов потвърди, че в Районното полицейско управление в града днес на обяд са задържани 22 лица, комуникацията с които е трудна, и тепърва ще се изяснява тяхната самоличност.

По думите му вече е осигурена общинска сграда, където задържаните чужденци ще нощуват. Кметът допълни, че по техни разкази капитанът на плавателния съд, който ги превозвал, тази сутрин спрял между местността Болата и курорта "Русалка" и ги оставил под претекст, че горивото е свършило или корабчето е претърпяло авария.

Групата е била по-голяма - може би до 30-35 души, и издирването на останалите продължава, каза Цонев и уточни, че някои от бежанците са без документи. Бежанците ще бъдат прегледани в болницата в Каварна. Потърсихме помощ и от БЧК за осигуряване на легла, на хранителни продукти и вода, допълни кметът.