Още 72 часа в ареста за граничния полицай, премазал Красимира

До 17.00 часа става ясно дали обвението ще поиска мярка за неотклонение

Костадин Стоянов, който на 11 сетрември сутринта причини смъртта на 11-месечната Красимира Красимирова на главния път в село Крушевец остава за още 72 часа в ареста.

Бургаска прокуратура реши да удължи мярката задържане под стража до излизането на решението на държавния обвинител. До 17.00 часа днес се очаква да стане ясно каква мярка ще бъде наложена на 35-годишния граничен полицай. 

Като вариантите са той да остане в ареста, да плати парична гаранция или пък да се стигне до вариант подписка.

Също днес се очаква да станат известни и резултатите от направената час след инцидента, вчера кръвна проба на Стоянов. На служителия на ГКПП "Малко Търново" е направен и тест за наркотици, който обаче е изпратен за анализ в столицата. 

За допуснато тежко нарушение на служебната дисциплина срещу 36–годишния служител на ГПУ-Малко Търново е образувано дисциплинарно производство по чл. 207, ал. 1 от ЗМВР, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Припомняме, че инцидентът стана на 11 септември, около 9 часа сутринта на пътя Малко Търново - Бургас, в село Крушевец. 35-годишният граничен полицай, блъсна на тротоар детска количка, в която е била и 11-месечната Красимира Красимирова. От удара детето е било премазано между лекият автомобил "Рено Канго" и каменна ограда.

Днес майката на загиналото момиченце, заедно с жители на селото затвориха пътя в района на селото в знак на протест срещу убийствата на пътя и с искането за най-строго наказание за Костадин Стоянов.