Медът е здраве! Една лъжица дневно гарантира живот без болести

Мисия Пловдив

12-09-2014, 14:53

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Медът лекува по-добре от антибиотиците

Пловдивски пчелари ще раздават безплатни бурканчета в първия учебен ден

Традиционният есенен пчеларски базар, в който участват производители от различни райони на страната, беше открит днес пред Централна поща в Пловдив. Масите на производителите ще останат в центъра до 21 септември, а в понеделник - 15 септември, на първия учебен ден пчеларите ще раздват отново безплатни бурканчета на най-малките ученици. Идеята е да научим децата да консумират натурални и естествени продукти от най-ранна възраст. Това заяви пред Пловдив утре Николай Гайдов – зам-председател на  Общинско пчеларско сдружение „Акация 1899” в Пловдив. Пловдивските пчелари с гордост изтъкват, че българският мед е в челните места в света по качество.

Друг радостен факт е, че консумацията на мед в цялата страна се вдига, коментират пчеларите. Една лъжица мед дневно гарантира живот без болести, съветва Николай Гайдов.  Според него всеки човек трябва да си има личен пчелар, както си има личен лекар.  

Добивите на мед тази година се доближават до миналогодишните, но това е заради лошото време и слабата пролетна реколта, която се компенсира от добрите добиви през есента, обясни той. Почти няма и промяна в цените на меда. Буркан от 800 грама варира между 7-8 лева, а  малките бурканчета са по 4-5 лв.