Гурково и 29-то Био рали

И пак избраха „Мис Магарица” и „Мистър Марко”

С провеждането на 29-то Био рали ”Гурково 2014” се финализираха проявите от празничната програма по повод честването на 40 години от обявяването на Гурково за град.
Във забавната и оспорвана надпревара взеха участие 16 екипажа. Участниците се състезаваха в пет дисциплини – бързо разпрягане и впрягане на магаре в каручката, скоростна отсечка, теглене с магарешки каручки, гола кушия и магарофутбол.
По традиция бяха избрани „Мис Магарица” и „Мистър Марко” и най – добре украсена каручка. След като се проведоха всички дисциплини, комисията направи комплексно класиране и първите трима победителите в най – много дисциплини получиха големи парични премии. Първо място спечели магарето Пенчо с водач Николай Раднев от с. Конаре, а второто място си поделиха двама състезатели - магарето Рамо с водач Иван Ценков от с. Нова Махала и магарицата Пепа Синята прашка с водач Сергей Йовков от с. Паничерево, трето място не беше присъдено. Лента и чувал зърно за номинация „Мис Магарица” получиха магарицата Пачанга с №11 на Деян Стойков и „Мистър Марко” - магарето Пенчо с № 13 със собственик Николай Раднев.
Най – добре украсена каручка безспорно стана „ретро – автомобилът” на Николай Раднев с мотор магарето Пенчо.
Всички участници получиха медали за участие, много парични и предметни награди, връчени лично от Кмета на общината – инж. Стоян Бонев и от Президента на ралито – Иван Михов.
Водещи на атрактивното шоу бяха Венци Мартинов и Николай Николаев – Бате Николай - известни български артисти и шоумени. В края на състезанието се разигра томбола с билетите на зрителите за предметни награди, най – атрактивната и желаната от които беше голям телевизор.